Ontdek de mooiste wandelgebieden in Oostenrijk

Wandelen in Königsleiten

Wandelen in Königsleiten

Königsleiten is een heerlijke bestemming voor een wandelvakantie Oostenrijk. Met toegang tot het Zillertal en Nationaal Park Hohe Tauern hoeft u zich hier geen moment te vervelen. Dit gebied behoort dan ook zeker tot een van de mooiste wandelgebieden in Oostenrijk. Er zijn hier diverse  gemarkeerde wandeltochten uitgezet voor beginners en gevorderden en in de zomermaanden staan de alpenweiden vol met bloemen waardoor er prachtige wandelroutes ontstaan.

Themawandelingen Königsleiten

Rondom Königsleiten hebben wij tips voor de volgende themawandelingen:

Jodelwandelweg

Langs deze route kunt u leren jodelen. Bij verschillende stations langs dit pad vindt u traditionele jodel-nummers om mee te zingen.   Probeer het eerst zelf en daarna met z'n allen! U begint bij het bergstation van de Dorfbahn Königsleiten. Daarnaast is het ook mogelijk om deze wandeling te maken onder begeleiding van een gids, die u een kleine cursus jodelen geeft. Reserveren kan bij de VVV.

Bronnenpad in het Salzachtal

Themawandeling met als thema water. Langs de route vindt u  meerdere stations die in het teken staan van water. Ideaal op warme dagen!

Wandeling om het stuwmeer

U kunt uw wandeling beginngen bij de Lerch-Alm. Vanaf daar leidt het pad rond het stuwmeer durlaßboden. Langs de noordkust heeft u een prachtig uitzicht richting Reichenspitze. Na ongeveer 1 uur komt u aan bij de Gerloser Seestüberl, waar u eventueel kunt uitrusten en genieten van een heerlijk drankje of hapje. Bent u in goede conditie? Dank kunt u nog verder wandelen richting het Gasthof Finkau en daar stoppen. Terug volgt u een verharde weg. De hele ronde heeft een lengte van 11 km.

Wandelen in de omgeving van Königsleiten

Ook in de omliggende dorpen van Königsleiten kunt u prima terecht voor enkele tochten zonder gids, bijvoorbeeld in Krimml naar het Krimmler Taurernhaus of wandelen in Gerlos of Zell am Ziller.

Wilt u meer weten over wandelen Zillertal, raadpleeg dan deze website: klik hier.

INTERESSE IN ONS APPARTEMENT?