Het verhaal van Matthé & Mariska

Over ons

Ons verhaal

Wij (Matthé en Mariska Pronk, beiden 50 jaar oud) hebben dit bijzondere appartement gekocht in januari 2021. Na een zoektocht van enkele jaren komen we in Königsleiten terecht en hebben dan dit unieke appartement kunnen kopen, waar we ontzettend blij mee zijn. We vinden het een heel fijn warm en gezellig appartement op een unieke locatie, zeer dicht bij de Dorfbahn, de apres-ski (Hannes) en de skischool. Voor ons grote gezin natuurlijk helemaal ideaal, er zijn zes goede slaapplaatsen en twee badkamers. Je kunt hier prima vertoeven met een groter gezin,  bijvoorbeeld met een gezin van 4 personen en opa en oma mee. Daarnaast is Königsleiten natuurlijk een heel gezellig dorp, met heerlijke restaurantjes. Je kunt de drukte opzoeken in Gerlos of lekker dichtbij bij de Hannes-alm. In het appartement is het echter ook heerlijk vertoeven met het gezin of met vrienden in de sfeervolle Oostenrijkse zithoek.

"Liefde voor wintersport"

Onze liefde voor de bergen en de sneeuw is bij ons beiden begonnen rond ons 18e jaar. Wij kenden elkaar toen nog niet maar in die tijd ging Matthé voor het eerst met vrienden op wintersport naar Gerlos/Königsleiten en Mariska ging samen met een vriendin naar Mayrhofen. Matthé kon vanwege werkzaamheden op het eigen bedrijf alleen in de winter op vakantie, zodoende zouden er nog vele wintersportvakanties volgen. Mariska ging op haar 20e werken in een hotel in Zwitserland, en daar is zij helemaal in de ban geraakt van de bergen, zowel ’s zomers als ’s winters. In 1995 leerden wij elkaar kennen en zijn wij vaak samen, al dan niet met familie of vrienden, op diverse plaatsen geweest in Zwitserland, Italië en Frankrijk, maar bovenal in Oostenrijk! Na een hele intensieve periode met het bedrijf en ons gezin (wij hebben vier kinderen), zijn wij een ander pad ingeslagen en hebben wij beiden een andere baan. Matthé is altijd  ondernemer gebleven en actief op meerdere fronten,  waaronder de verkoop en handel van landbouwmachines. Mariska werkt parttime als verhuurmedewerkster in de Kop van Noord-Holland. Onze kinderen, twee meiden en twee jongens, zijn inmiddels 18, 16, 13 en 12 jaar oud.

Dit prachtige sfeervolle design appartement is gebouwd in de jaren 2017 en 2018, en opgeleverd eind 2018. Voor de bouw is gekozen voor duurzame materialen, denk aan de afwerking van het hout in het appartement zelf en aan de buitenzijde van het complex is veel gewerkt met natuursteen. Wij hebben dit heerlijke appartement gekocht voor gebruik met ons eigen gezin en daarnaast stellen wij deze beschikbaar voor de verhuur. Wij  hopen dat u als gast hier net zo veel plezier aan mag beleven als dat wij dit al gedaan hebben. Wij genieten enorm van het geweldige uitzicht vanuit ons appartement, en bevinden ons dan telkens weer in een “schilderij”. Wie wil er nu niet ’s ochtends wakker worden op een luxe boxspring met zo’n fantastisch uitzicht?

Matthé & Mariska Pronk