Eindeloze fietsmogelijkheden in het Zillertal

Fietsen & Mountainbiken

Fietsen Zillertal en mountainbiken Tirol

Wilt u gaan fietsen in Oostenrijk? Het aanbod aan fietsmogelijkheden in bijna eindeloos in Tirol en het Zillertal.
Voor jong en oud is de vakantie-en vrijetijdsbesteding: de bergen
verkennen en bedwingen met de E-bike. U kunt uw eigen route bepalen over de kilometers aan natuurpaden die hier speciaal voor zijn aangelegd. Geniet van het groen, de bergen en de natuur en dat met volle vaart! Wilt u toch liever wat rustiger genieten van de prachtige natuur? Dat kan ook! De Zillertal Arena heeft een grote variëteit aan paden. Dus voor ieder wat wils!
De paden worden in de Zillertal Arena door middel van kleuren, net als op de pistes.

Blauwe routes

Vlakke fietsroutes Oostenrijk: de gemakkelijke routes die ideaal zijn voor gezinnen met een paar korte stijgingen en weinig verkeer.

Rode routes

MTB routes Oostenrijk: Middelzware routes waarbij een mountainbike-uitrusting aanbevolen wordt. Deze route heeft veel bochten, stijgingen en afdalingen. Je moet rekening houden met verkeer, slagbomen en spoorvorming.

Zwarte routes

Veeleisende mountainbike routes, ook wel downhill mountainbike Oostenrijk: voor de ervarene waarbij uitrusting verplicht is. Inzicht om de situatie juist en tijdig in te schatten is van uiterst belang zodat je je rijgedrag kan aanpassen.

Leuke fietstips voor Königsleiten

Twee leuke tips voor Königsleiten zijn:

Tauernradweg: deze fietstocht is in totaal zo'n 300 km lang en in etappes te fietsen. Eén van de etappes loopt door de regio bij Königsleiten. Deze etappe is vrij eenvoudig en start in Krimml en gaat langs de populaire Krimmler Wasserfälle.
Wald-Gerlospaß-Krimml-Wald: een middelzware fietstocht is route 2B bij Königsleiten. U fietst zo'n 28 km en u bent zo'n 3,5 uur onderweg. Onderweg komt u onder andere langs de Krimmler wasserfälle en prachtige uitzichten.
Wilt u liever onder begeleiding van de bergen van de Zillertal Arena verkennen? Maak gebruik van deskundigen die u meenemen op een van de begeleide fiets- of mountainbiketochten. Haal zo meer uit het adembenemende panorama.

Mountainbikes huren in Königsleiten

Voor een mountainbike huren in het Zillertal kan je het dorp Königsleiten terecht bij: Sports & More Unterwurzacher GMBH.

​​​​​​​Deze winkel is gelegen onderaan de Dorfbahn en is tevens het adres voor georganiseerde fietstochten en andere (sportieve) activeiten.

INTERESSE IN ONS APPARTEMENT?