Op vakantie met de kids in Oostenrijk

Tips voor families

Kindervakantie Oostenrijk Zomer 2024

Het prachtige gebied rond Königsleiten biedt veel mogelijkheden voor uitstapjes met kinderen. In de bergen boven Königsleiten bij het bergstation van de Dorfbahn, vindt u Gipfelwelt Königsleiten, Kinderen kunnen hier heerlijk spelen in de natuurspeeltuin en kunnen zich uitleven bij verschillende avontuurlijke stations, waaronder de houten ballenbaan. De GipfelLiner, een zipline over de Kröndlwurmsee, is hier het absolute hoogtepunt en mag zeker niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Gipfelwelt Königsleiten. Klik hier voor meer info

Naast Gipfelwelt Königsleiten zijn er nog veel meer mogelijkheden voor families. Hieronder volgen een paar tips:​​​​​​​

Durlassboden Stuwmeer

Voor een dagje waterpret kunt u naar het Durlassboden stuwmeer. Het ligt in een prachtige omgeving en heeft 's zomers een aangename temperatuur van 21°C.  U kunt hier ook surfen, varen in een roeibootje, waterfietsen en spelen in de speeltuin.

Meer informatie

Almparadies Gerlosstein

Onder het motto 'Terug naar de oorsprong' vindt u op belevenisberg Gerlosstein vele attracties voor jong en oud. Op de route naar de Zillertaler Almtribune, waar u een prachtig uitzicht hebt op het dal, leert u spelenderwijs meer over de natuur en cultuur van het Zillertal. Met een kinderboerderij en grote speelplaats kunnen kinderen zich hier heerlijk vermaken. En daarnaast vindt u hier ook de nodige actie bij de Almflieger Gerlosstein. Met deze zipline behaalt u snelheden van wel 50 km/u!

Meer informatie

Klimpark Gerlos

Het klimpark in Gerlos heeft diverse activiteiten voor de avontuurlijke vakantieganger, waaronder het klimpark. Voor de kleinsten, vanaf 1,05m is er een speciaal parcours op 2/3 meter boven de grond. 

Meer informatie

Krimmler Wasserfälle

De Krimmler Wasserfälle behoren tot de populairste uitstapjes van Oostenrijk. Jaarlijks bezoeken vele toeristen dit prachtige natuurspektakel en dat is niet zonder reden. Zeker een aanrader als u in de buurt bent!​​​​​​​

Meer informatie

Sparreboskasteel

Het Sparreboskasteel op de Rosenalm bij Zell am Ziller is een groot speelparadijs voor kinderen. Er is een houten kasteel met klimtoren, glijbanen, uitkijktoren, een grote waterspeelplaats en een avonturen speelplaats. Genoeg te beleven voor de kinderen dus!

Meer informatie

Rodelen in het Zillertal

Maak een ritje met de Arena Coaster in Zell am Ziller, een alpine coaster die plezier biedt voor jong en oud. Dit is maar liefst 1450 meter lang en kent steile bochten, sprongen en nog veel meer.

Meer informatie

Mountaincartbaan

De Smaragdbahn brengt u naar 2.101 meter hoogte met de Mountaincartbaan naar beneden te knallen. Het parcours is niet het hele parcours dat u in de winter heeft om te gaan rodelen (langste rodelbaan van Europa). Het parcours is 4,5 km lang en u komt uit bij het middelstation van de Smaragdbahn op 1.624 meter hoogte

Meer informatie

Moutainbike of E bike huren

In Königsleiten zelf zit onderaan de Dorfbahn Ski- en fietsverhuur Unterwurzacher. Hier kunt u een mountainbike of E bike huren en daarnaast organiseren zij diverse sportieve activiteiten. In de zomermaanden juli en augustus hebben zij een zogenaamd "weekprogramma" samengesteld, waarvoor u zich per activiteit kunt opgeven. De folder voor dit weekprogramma ligt in de winkel van Unterwurzacher op te halen.

Zwemmen in de omgeving van Königsleiten

Daarnaast zijn er diverse zwembaden met heerlijke ligweides in de omgeving:

  • Alpenwelt Resort in Königsleiten (ligt vlak naast uw appartement)
  • Kristallbad in Wald, op 10 km. afstand
  • Freitzeitpark Zell am Ziller, op 26 km. afstand, hier zijn ook diverse sportvelden gehuisvest en kunt u ook midgetgolfen.
  • Badewelt Stumm, op 34 km. afstand. Is een fijn buitenbad, ook voorzien van twee duikplanken
  • Erlebnisbad Mayrhofen in Zillertal, op 35 km. afstand

INTERESSE IN ONS APPARTEMENT?