Culinair genieten in Oostenrijk

Eten & Drinken in Königsleiten

Broodjesservice in Königsleiten

Hou jij ook zo van de verse geur van broodjes? Alsof de warme bakker bij je om de hoek zit?

Hoe fijn is het dat je iedere morgen in Edelweiss Appartement Oostenrijk verse broodjes kunt bestellen. Iedere morgen worden ze bij u thuis afgeleverd, u kunt uw bestelling doorgeven via deze link: klik hier. Let op: deze service is alleen beschikbaar in de wintermaanden.

Boodschappen doen in Königsleiten

Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u lopend of met de auto terecht bij de plaatselijke Spar. De Spar is aan het begin van het dorp Königsleiten en ook via een mooie (maar af en toe steile) wandeling goed te bereiken via het dorp. Houdt in de tussenseizoenen rekening met afwijkende openingstijden of sluiting. Zorg in dat geval voor genoeg levensmiddelen voor de eerste dagen. In Gerlos, zo`n tien minuten rijden, zijn het hele jaar jaar door (behalve de zondag) de supermarkten geopend. Er zitten hier 2 Spar supermarkten, eentje aan het begin en nog een aan het eind van het dorp.

Als je echt goedkoper wil shoppen, dan kunt u beneden voordat u afslaat naar de 165 richting Gerlos bij de Hofer terecht. Dit is een paar honderd meter rechtdoor op de 169 en dan zit deze supermarkt aan uw linkerhand. Het adres is Talstrasse 40 A, 6280 Zell am Ziller . En vanaf het moment dat u van de Inntal Autobahn de 169 oprijdt, komt u onderweg naar Gerlos ook langs diverse supermarkten.

Restaurants in Königsleiten

Daarnaast kunt u in het knusse dorp voldoende restaurants vinden waar u ’s middags en ’s avonds weer op krachten kunt komen na een inspannende dag in de bergen van het Zillertal Arena.

​​​​​​​Voorin in het dorp zit restaurant Vinothek “WeinZeit”, deze heeft een kaart met wat kleinere gerechten. Ook kunt u hier een wijnproeverij doen (reserveren noodzakelijk), maar zeker een aanrader. Daarnaast beschikt Königsleiten over veel hotels, waar men tevens voor externe gasten over een a la Carte restaurant beschikt. Denk hierbij aan het trendy restaurant Alpenrose, het restaurant wat behoort bij het Alpenwelt Resort, het Urspungs Panoramarestaurant (behorend bij Hotel Ursprung), Hotel Sterngücker of Restaurant Zum Kirchenwirt, behorend bij Hotel Königsleiten.

Eten op de skipiste

Op de piste vind je een mengeling van moderne restaurants en de meer klassieke berghutten. Overal worden typische Oostenrijkse gerechten geserveerd, zoals de Kaiserschmarrn, Goulashsoep,  Germknödel, Zwiebelrostbraten en de overheerlijke Apfelstrüdel.  

Aan de top van de Dorfbahn vindt u het moderne restaurant Gipfeltreffen. Daarnaast kunt u lekker bijkomen en genieten in de Panoramaalm en de Larmachalm, ook wel bekend als de “Kippenbar”, vanwege de halve en de hele gegrilde kippetjes. In Gerlos kunt u o.a. terecht in Seppi’s, waar tevens de apres ski ’s middags op tijd losgaat. Een aanrader in Zell am Ziller is Rosi’s Schnitzelhutte, hier serveren ze XXL schnitzels!

​​​​​​​Daarnaast kunt u heerlijk genieten van een lunch of diner bij Alpengasthof Finkau, deze is gelegen langs het stuwmeer van Königsleiten en dus een heerlijke stop tijdens een zomerwandeling langs het meer.

Eten in Gerlos

In het naastgelegen dorp Gerlos zijn veel restaurants te vinden, waarbij wij zelf heerlijk hebben gegeten in Dahuam.202 (dit was voorheen de Milchbar). Maar ook hier zijn veel hotels te vinden, die ook een heerlijk a la carte restaurant hebben.

​​​​​​​Restaurant-pizza’s bestellen voor thuis kan ook, dit is mogelijk bij het Alpenwelt Resort, telefoonnummer 0043-65648282.

​​​​​​​Kortom genoeg keuze voor zowel overdag als ’s avonds, als u eens geen zin heeft om te koken!

INTERESSE IN ONS APPARTEMENT?